Ja wenn de Herbsttag‘ kürzer wern,
und unsre Biertisch‘ aufgräumt khern,
dann fangt da Schose s kocha o,
a Ochsensteak – des kimmt guad o!
Des Fleisch des is vom eignen Rind,
de bsondre Rass aus Frankreich kimmt.
Gefüttert werns mit frischem Gras,
und Auslauf hams in gutem Maß,
weshalb des Fleisch so weich und zart,
selbst „durchgebraten“ werds ned z’hart.
Zum Ochsensteak dazua gem duads,
des is koa Frage – nur wos guads:
Kartoffel gfüllt mit Knoblauchdip,
an Wein dazua, als guadn Tipp.
Des Schmankerl gibt’s ned ollerwei,
bloß Freitag Abends bis zum Mai.
Am besten Ihr ruafts vorher o,
damit da Schose planen ko.
Und wer des Versal jetzt ganz glesn hod,
am Freitag glei noch Berndorf fohd!